KIM : Hatha, Astanga og Tantra Yoga

Jeg udvider hele tiden mine yoga klasser. Fundamentet er den fysiske Astanga yoga, over den smidige Hatha yoga til den meget meditative og afslappende Tantra yoga.

Mine programmer er sammensat af elementer fra disse traditionelle yoga former. Jeg lægger stor vægt på at den enkelte skal føle sig godt tilpas. Ingen skal yde mere end hvad man er i stand til. Jo mere afslappet du udfører yogaen, desto hurtigere udvikler du dig. "Yoga er en videnskab som lærer kroppen at meditere", som min gamle yogalærer Bhagavan Shri Shanmukha Anantha siger.
Med yogaen skaber vi et frit energi flow i hele kroppen, således at hver eneste lille celle kan få tilført frisk energi og har mulighed for at komme af med affaldsstoffer igen. Når vi strækker muskel- og senevæv ud, ophæver vi de spændinger som måske har ophobet sig. Det kan være fra traumer, sports skader eller uhensigtsmæssig kropsstillinger. Vi bruger en stor del af vores dagligdag med at sidde på en stol eller i en blød sofa. Dette er kæmpe belastning for især lænden og dens hvirvler. Mange lider af lændesmerter og det kan ende med diskusprolaps. Når vi udøver yoga og strækker godt ud i muskelvævet, giver vi efterfølgende hele kroppen lov til at rette sig ind i en naturlig balance, når vi ligger og slapper af. Frygt og spekulationer minimeres med tiden. En stor bonus ved yoga er at du tillige opnår stor kropsbevidsthed og øger din selvtillid og man går som reglen hjem med en følelse af tilfredshed.

Enhver kan deltage i mine timer. Der er ingen krav til smidighed eller yoga erfaring. Vi skal ikke konkurrere og der er ingen mål i yoga. Bare mød op og gør en forskel på din krop og din psyke.